meseterápia és önismeret

helyszín: Berkenye, a Börzsöny lábánál

Ha szereted a formabontó megoldásokat, és az életed zűrzavaros helyzeteire megoldást keresel,

Ha szereted a természet közelségét, és az életed
nehezebb helyzeteire megoldást keresel,

ha szeretnél néhány napra eltűnni a világ elől, és feltöltődve, megerősödve visszatérni, neked hoztuk létre ezt az 5 napot…

Csodálatos öt napot állítottunk össze neked, hogy élményalapú önismereti “utazáson” vehess részt egy fantasztikus helyen. A Börzsöny az egyik kedvenc kirándulóhelyünk, Berkenye pedig egy kis csendes zug a hegység peremén, a Nógrádi vár szomszédságában. :)

De néhány szó arról, hogy…

Mikor ajánljuk neked ezt az élményt a nyár elején – a fejlődés, érés időszakában? Akkor, ha…

 • hiszel a mesékben, és bízol az útmutatásukban;
 • vannak álmaid, de a megvalósításuk egyedül nehezen megy;
 • nem szereted a munkád, de fogalmad nincs, merre indulj;
 • párkapcsolatod nincs, vagy amiben élsz, azt nem a boldogság jellemzi;
 • érzelmi kilengésektől szenvedsz, és utólag azt érzed, túlzás, ahogy egy helyzetre reagáltál;
 • sok önfejlesztő könyvet olvastál, tréninget megjártál, és azt érzed, elméletben jó vagy, de az életed nem változott;
 • össze vagy zavarodva, és nem érted, miért kuszálódott össze körülötted az élet;
 • belekezdesz dolgokba, de a cél előtt valahogy elromlanak a dolgok;
 • – és főképp: a jelen helyzeteden VÁLTOZTATNI AKARSZ.

Mi zajlik a mélyben, ami miatt nem úgy éled az életed, ahogy szeretnéd?

Gyerekkori élményeink tudat alatt az esetek 95%-ban befolyásolják jelen életünket. Tudattalanunk tartalmazza azokat a rögzült programokat, amik alapján meghozzuk döntéseinket és amik befolyásolják a dolgokhoz való viszonyunkat. Ezeket legtöbbször gyerekkorunkban táplálták belénk.

Sokszor úgy érezzük, valamilyen láthatatlan negatív erő irányítja az életünket: „nem akartam bántani, még is megtettem, nem tudom mi történt velem” vagy “annyiszor megfogadtam már, hogy változtatok, mégsem vagyok rá képes”. Az élet történéseire adott válaszreakcióinkat az esetek többségében ezek a programok irányítják.

Folyton ugyanazokat a hibákat követjük el, vagy nem merünk dolgokat megtenni félelmeink, traumáink miatt. Így lehetséges az, hogy mindig ugyanazok a dolgok történnek velünk, olyan mintha egy „negatív ismétlődő minta” alapján zajlana az életünk.

Mit teszünk Berkenyén azért, hogy ez változzon?

A táborban végigmegyünk egy folyamaton, amin keresztül meg fogod érteni a belső működésed, és erőt kapsz hozzá, hogy belső forrásodból kezdhess el működni: fokozatosan helyre tedd magadban az életed, elengedd a fájdalomhoz való ragaszkodásod, és nyiss a pozitív megélések, megoldások, megélések felé.

Az önbecsülésed, önszereteted fogod növelni ezen az elvonuláson, ami szükséges ahhoz, hogy saját életed éld, ne másokéba illeszkedj.

A meseterápiás eszközök, a játékok és kirándulások a benned élő gyermeket fogják tölteni, gyógyítani – közvetlenül megszólítva őt.

Élmény és megtapasztalás alapú önismereti tábor – fókuszban saját érzéseiddel. Nem előadásokat fogsz hallgatni és jegyzetelni, hanem a gyakorlatok és élmények segítségével tapasztalásokat szerzel, átéled az érzéseid, és ez fog előrébb vinni téged.


 Berkenye, az elvonulás helyszíne

Mit kapsz ettől az 5 naptól?

MESETERÁPIÁT, JÁTÉKOS ÖNISMERETET

ÖNISMERET A MESÉK SEGÍTSÉGÉVEL

A mesék segítségével egy különleges világ tárul fel előttünk. Egy világ, melyben rend van, mindennek helye, ideje van. Egy világ, melyben a teremtő erő nem csak csodálatos, de természetes is. Egy világ, ahol útjaink összetalálkoznak, ahol külső és belső segítőkre lelhetünk. Egy világ, mely nem csak a mesékben létezik, hanem mélyen önmagunkban is.

Szembenézel a jelen helyzeteddel. Nem várhatsz változást úgy, hogy nem nézel szembe azzal, ami van. Az önmagunkkal való őszinteség az első lépés ahhoz, hogy a helyzetet megoldjuk. A mesék ebben is segítenek: ráláthatsz arra, hol is tartasz éppen, mi a legfontosabb feladatod, merre vezet az utad, és mi legyen a következő lépésed. Letehetsz mindent, ami már nem szolgál téged, és könnyedebben, kipihenve, megerősödve folytathatod az utadat.

Megmerítkezhetsz az öröm forrásában.  Az öröm éppúgy szükségletünk, mint a levegő, vagy a tiszta víz. Támogatást kapsz ahhoz, hogy megtaláld a szépség, vidámság, felszabadultság forrását, és a nehéz helyzetek megoldásának bizonyosságával önmagad gyógyítójává válhass.


 Berkenye, az elvonulás helyszínén

NÉZŐPONTVÁLTÁST, NÖVEKEDŐ ÖNBECSÜLÉST

Meg fogod érteni a félelmeidet: hol gyökereznek, hogyan rögzültek beléd, és főképp: milyen céllal? Hogyan lehet felhasználni őket arra, hogy közelebb kerülj az álmaidhoz? Meg fogod tapasztalni: amitől félsz, nem létezik.

Tudni fogod, hogyan találd meg a belső nyugalmi középpontodat ahhoz, hogy a külső környezeti hatások ne húzzanak le, ne vigyék el az energiádat, hogy azt a megoldásokra, a céljaidra, az álmaid megvalósítására fordíthasd!


Berkenye, az elvonulás helyszínén

BELSŐ-GYERMEK KAPCSOLÓDÁST, GYÓGYULÁST

Benned is ott él a kisgyermek, aki valaha voltál, akit mindenféle hatások értek, aki nem kapta meg, vagycsak részben azt, amire szüksége volt, és ezért most a felnőtt létedben létrehozza azt, amit magadon jelenleg tapasztalsz.

Hogy hogyan zajlik ez, mi az értelme, és hogyan tudod meggyógyítani őt, és ezzel elkezdeni valóban felnőtt életed – azt a tréningen meg fogod tapasztalni. Elkezded valóban szeretni önmagad – és ez a kulcsa mindennek… 

Megfogalmazható úgy is, hogy azért nem tudsz az álmaid felé haladni, és azért vagy összezavarodva, mert harcban állsz a Jelen Pillanattal. Amíg ez az állapot fennáll, addig az energiád nagy része erre a harcra – haragra, szomorúságra, stresszre… – fog elmenni, nem pedig a megoldás keresésre, és a célkitűzésekre. Erre is kapni fogsz a táborban egy szemléletváltási lehetőséget.

ERDEI SÉTÁT, KIRÁNDULÁSI LEHETŐSÉGET, TÖLTEKEZÉST

FRISS ENERGIÁKAT A SZABADBAN Sétálunk majd, hogy feltöltekezzünk a természet színpompás közegében – gyönyörű erdei utak vannak arrafelé. :-)

Ezt a folyamatot fogjuk végigvinni az 5 nap során, és meg fogod élni a másik nézőpont erejét: milyen az, amikor az erődet arra használod, amire kaptad: az életed felvirágoztatására, az álmaid megvalósítására.

CSODÁS KEMENCÉS VACSORÁKAT :-)

VACSORÁINKAT A HÁZIGAZDÁK KÉSZÍTIK KEMENCÉBEN ÉS BOGRÁCSBAN A KERTBEN Képzelj el egy friss zöld kertet, végében kerti padok, és egy hívogató kemence… Kenyérlángos, tepsiskrumpli, lecsó illata száll, és hívogat… :-)

Nagy hangsúlyt fektettünk a gyakorlatokra, amikor ezt a tábort összeállítottuk Mátrai Vandával: hisszük és valljuk, hogy bár szükséges, hogy az elménkkel megértsük a bennünk zajló folyamatokat, de ahhoz, hogy el tudjunk kezdeni másképpen működni, fel tudjuk oldani a gyerekkorban belénk rögzült sémákat, programokat, ahhoz meg kell tapasztalni – a szívben kell megélni a változás lépéseit.

Ne csak várd – TEGYÉL A BOLDOGSÁGODÉRT, a boldog, kiteljesedett életért!

IDŐPONT 2020-ban

2020. június 24 – 28. (5 nap, 4 éj)

Szerda kb. 13 órától vasárnap kb. 14 óráig leszünk együtt.

RÉSZVÉTELI DÍJ

75.000 Ft / fő (bruttó) az 5 napos teljes tábor díja.

A részvételi díjat elegendő június elején utalni, de a helyed érdemes most lefoglalni, hogy biztosan részt vehess.

A részvételi díjban benne vannak:

 • – a szállás 4 éjszakára,
 • – félpanziós étkezés, azaz reggeli és vacsora (a vacsorát a házigazdáink készítik, kemencés / bográcsos finomságok),
 • meseterápiás foglalkozások,
 • önismereti előadások és gyakorlatok,
 • – megkapod Mátrai Vanda Belső-Gyermek meditációját letölthető formában.

FONTOS: Jelentkezésed akkor érvényes, amikor kifizetted a részvételi díjat.

A részleteket a jelentkezés után e-mailben fogod megkapni.

A TÁBOR HELYSZÍNE

Berkenye Vendégház, 2641 Berkenye, Rákóczi út. 1.
A házban az elvonulás ideje alatt csak mi leszünk.

Berkenye a Börzsöny lábánál található festői település. A ház a település szélén, az erdő mellett, a tóhoz közel található, ideális ehhez néhány napos töltekezéshez.

Odajutás: egyénileg és önköltséges formában. Megközelíthető vonattal is (Vácon történő átszállással). A vonat a háztól kb 100 méterre tesz le, innen együtt megyünk a házig.

2-3 fő lesz maximum egy szobában.

További részleteket az odajutás megkönnyítésére minden jelentkezőnek e-mailben fogjuk elküldeni. Telekocsit szervezünk az odajutás könnyítésére.

Itt leszünk, néhány fotó a faluról, a környező vidékről és a házikóról, ahol leszünk.

“Az ember nem csak azért felelős, amit tesz, hanem azért is, amit nem tesz meg.”
(Prótagorasz)

Jelentkezés az 5 napos önismereti elvonulásra Berkenyén