Nezvál Eszter vagyok, háromgyermekes édesanya.

Kiskorom óta nagyon szeretem a meséket. Mai napig körbeleng az a hangulat, ahogy édesapám ül a gyerekszobában, és mi nővéremmel együtt az emeleteságyból figyelve csüngünk a szavain. Gyermekeim megszületése után kezdtem érezni, hogy nekem dolgom van a mesékkel, hogy nemcsak olvasom, hallgatom őket, hanem tovább élnek bennem. Elkezdtem meséket írni, mégis volt valami hiány bennem, mígnem rátaláltam a meseterápiára. Ahogy mind jobban megismertem a módszert és a népmeséket, rájöttem, hogy azokban minden benne van, amit egy mesébe bele tudnék szőni, sőt annál hétszerte több. Elvégeztem Boldizsár Ildikó Metamorphoses Meseterápiás képzését, és azóta is tanulom, élem a meséket.

Hiszem, hogy a mese varázserejű. Életünkben világító fáklya, útmutató jelzőtábla, amely nem hagyja, hogy eltévelyedve bolyongjunk a világban, s rá ne találjunk a sötétből kivezető ösvényre. Életünk bármely pontján ha megállunk és körbenézünk, s azt látjuk, hogy nincs rend a minket körülvevő világban, akkor a mese körbeölel, megtart, s ha igazán hittel, elszántsággal és alázattal indulunk tovább, megmutatja a helyes utat.

Ezért mesélek. Ha a meséket hallgatva csak egy vándornak is sikerül rátalálnia a választás lehetőségére, s az útelágazásban eligazodnia, már érdemes volt.