Mesefészek

Kapcsolat:

Nezvál Eszter
eszter@mesefeszek.hu
Tel: +36 70 637 5495
http://www.facebook.com/mesefeszek

Önismereti mese estek felnőtteknek

Szeretnéd megtudni, mi dolgod ezen a világon? Ahhoz, hogy megtaláld, mi az életcélod, életfeladatod, előbb meg kell ismerni önmagad. A Kristálygolyó című mese és a hét alkalmas folyamat  segít, hogy rátalálj, hogy tudd, kívül vagy belül keresd, s eljuss önmagad legjobb részéhez.

Belso_ero

Mikor javasoljuk neked?

Akkor, ha…

 • vannak álmaid, de a megvalósításukhoz kevésnek érzed magad;
 • elakadtál, és nem látod, merre indulj tovább;
 • elveszítetted a lelkesedésed, nincs erőd kivitelezni a terveidet;
 • nem szereted a munkád, de fogalmad nincs, mivel foglalkozz;
 • nincs párkapcsolatod, vagy amiben élsz, az nem boldogít;
 • érzelmi kilengésektől szenvedsz, és túl hevesen reagálsz bizonyos helyzetekre;
 • sok önfejlesztő könyvet olvastál, tréninget megjártál, és azt érzed, elméletben jó vagy, de az életed nem változott;
 • úgy érzed, csupa zűrzavar körülötted az élet;
 • belekezdesz dolgokba, de a cél előtt valahogy elromlanak a dolgok;
 • és főképp: a jelen helyzeteden VÁLTOZTATNI AKARSZ.

Azok számára, akik elmerülnek a tündérmese mondanivalójában, a mese mély, csendes tóvá válik, amely először a saját képét tükrözi vissza; de mögötte hamarosan felfedezi a lelkünk belső kavarodását – a mélységeket, s azt, hogyan érjük el a békét magunkban és a világban, amely a küzdelmeink jutalma.” Bruno Bettelheim

Megismertem Mátrai Vandát – aki coach, önismereti tréner, és az Álomkatalógus című önismereti regény szerzője. Nyitott, empatikus személyisége és a mesék iránti vonzódása hamar közös utat nyitott számunkra. A közös ötletelést hamar tett követte, és megalkottunk neked egy különleges Kristálygolyó meseterápiás önismereti műhelymunkát.

A mese útját hét részre osztottuk, és a következő hónapokban végigkísérünk egy belső utazáson, ahol mindkettőnk támogatásával meg fogod találni magadban a KRISTÁLYGOLYÓT – amely a te belső erődet jelképezi.

Kristálygolyó

A mese segítségével magadra öltheted a „legkisebb fiú” gúnyáját, és a műhelymunka hét estéjén végigjárhatod a néha könnyű, néha nehézségekkel teli vándorutat, hogy megtaláld a megoldásokat az elakadásodra, problémás helyzetedre.

  A hét lépés során hogyan fogod felébreszteni a belső erőd?

 1. Este:

Fő téma: önmagaddal való szembenézés, a probléma beazonosítása, tudatosítás

Ha célba akarsz érni, pontosan meg kell tudnod mondani, milyen céllal indulsz útnak, és hová tartasz. Ez az a pont, amikor tudod, hogy ami körülvesz, az számodra nem jó, és megérik benned a változtatás szándéka – elindulsz az Úton. Játékos gyakorlatokkal, képek segítségével választ kapsz olyan kérdésekre, mint: Milyen módon akadályoz, vagy tart vissza téged a félelmed? Miben segít / segített téged ez a félelem? Mit kapnál cserébe az élettől, ha kiiktatnád magadból ezt a félelmet?

A mese útján haladunk, első alkalommal szétnézünk a saját házunk táján, és megkeressük, miért érdemes elindulni, majd a legkisebb fiúval mi is útra kelünk. A mesét kiegészíti a néphagyomány többi eleme, hogy visszavezessen a belső világodba.

 1. Este:

Fő téma: útnak indulás

Minden zarándok visz magával útravalót – a tarisznyánkban ott lapul a hamubasült pogácsa. Fel kell térképeznünk, milyen erőforrások állnak rendelkezésünkre: melyeket hoztunk otthonról és miket szedtünk fel utunk során. És néha bizony meg kell állnunk, levenni a vállunkról a zsákot, ki kell üríteni, és csak azt pakolni vissza, és cipelni tovább, amire szükségünk van, hasznunkra válik, előbbre visz.

Meg fogjuk nézni: mihez van tehetséged, milyen dolgokhoz van természetes adottságod? Megfogalmazod majd magadnak: hogyan értékeled eddigi életutadat? Honnan indult és merre tart az életed?

 1. Este:

Fő téma: a külső segítségek

A mesében a főhős találkozik az útja során segítőkkel, kap vagy megszerez varázstárgyakat, mint ahogy az életben mi is találkozunk ilyenekkel – kérdés, sikerül-e felismernünk őket, készek vagyunk-e élni velük? Különböző játékos gyakorlatokkal és a mese következő részével támogatunk abban, hogy felismerd a saját életedben a külső segítőket, és képessé válj elfogadni azokat, hogy közelebb kerülj a célodhoz.

 1. Este:

Fő téma: a próbatétel

Az utunk során megtörténik, hogy elakadunk. Egy próbatétel előtt állunk, ami során kiderül, készen állunk-e egy magasabb minőségre az életünkben?

A mese idevágó része és a gyakorlatok, játékok mellett a gyermekkori gyökerekről, játszmákról, sémákról is szó lesz, amelyek távol tartanak a megoldástól, benne tartanak a megszokott helyzetben, „visszapattanunk egy láthatatlan falról” – azaz megtorpanunk. Beszélünk az elvárások tengeréről, amit a világ felé fenntartunk, és ezek lehúzó, gyengítő hatásairól, amelyek miatt a próbatételeinket nagyon nehéz teljesíteni.

 1. Este:

Fő téma: a belső erőforrás megtalálása

Ahhoz, hogy a próbatételt végül sikerrel vegyük, meg kell találnunk a belső erőforrásunkat. A mese főhősével azonosulva, ezen az estén mi is ezt fogjuk megkeresni önmagunkban, építve mindarra, amit eddig tapasztaltunk az utunk során.

Mire tudunk támaszkodni akkor, amikor a célra kell fókuszálnunk? Hogyan tudjuk feléleszteni a „tüzes madarat”, hogyan tudjuk a hirtelen megszülető, fellángoló szenvedélyt állandósítani az életünkben? Hogyan kell bánnunk a „tüzes tojással”, az új élettel, ami nem törhet el, de ahhoz, hogy a „sárgájához” hozzájussunk, ki kell nyitni?
Megkeressük magunkban a forrást, ami éberen tart, segít a célra fókuszálni, és legyőzhető vele a belső korlát. Felülemelkedünk pusztító, negatív érzelmeinken.

 1. Este:

Fő téma: a megértés, vállalás

A kristálygolyót fel kell mutatni a varázslónak, hogy megtörjön az átok – önként mond le a hatalmáról. A fiú szembesül győzelmével és vállalja a változásokat, ami ezzel jár. Ahhoz, hogy az új minőséget élni tudjuk az életünkben, vállalnunk kell a felelősséget érte, Így válunk az Aranynap kastélyának királyává – saját életünk uralójává.

A felelősség vállalása azzal a felismeréssel kezdődik, hogy minden megnyilvánulásod, minden cselekedeted a saját gondolataidból származik. A felelősség vállalása azt is jelenti, hogy vállalod a változásokkal járó nehézségeket. Elszántan cselekszel a kívánt eredmény érdekében, legyen az bármilyen nehéz is. Ebben fogjuk magunkat erősíteni ezen az alkalmon.

 1. Este:

Fő téma: a megvalósulás

Hogyan tudod mindezt átültetni a saját életedbe? Merthogy ez az egyik legfontosabb kérdés. A főhős eljutott a királylányhoz, akivel teljessé válik a belső rend. A legkisebb fiúnak ezentúl hatalma van a saját teste, lelke, szelleme felett. Ez mindannyiunk célja. Megnézzük, mit jelent számunkra:
– a sas minőség (tudatosság, fentről, távolról rálátni a dolgokra).
– a cet minőség (ösztön, tudatalattiból előhívni amire szüksége van, belső intuíció).
– a királylány minőség (saját szépség meglátása, elfogadása).
Ezt fogjuk összegezni az utolsó alkalommal.

A TALÁLKOZÓK IDŐPONTJAI

Kéthetente, mindig csütörtöki napon van a műhelymunka, 18 órakor kezdünk, vége kb. 20:45-kor. Az alkalmak között fogod érlelni magadban a műhelymunkán tapasztaltakat, így az év végére csodálatos átalakuláson mehetsz keresztül.

Az önismeret mese-esteket zárt csoportban végezzük, ami azt jelenti, hogy a csoportba a jelentkezési határidő, azaz az első alkalom után már nem lehet becsatlakozni.

MESE-EST IDŐPONTOK

Ezeket a napokat írd fel a naptáradba:
1. alkalom: 2017. március 16. csütörtök, 18 óra
2. alkalom: 2017. március 30. csütörtök, 18 óra
3. alkalom: 2017. április 13. csütörtök, 18 óra
4. alkalom: 2017. április 27. csütörtök, 18 óra
5. alkalom: 2017. május 11. csütörtök, 18 óra
6. alkalom: 2017. május 25. csütörtök, 18 óra
7. alkalom: 2017. június 8. csütörtök, 18 óra

A TALÁLKOZÓK HELYSZÍNE

Lélekszíntér, Budapest VI. ker. Szófia u. 15. III. emelet jobbra, 2-es kapucsengő
Az Oktogontól 2 perc séta (a 4-es 6-os villamos és a sárga földalatti is megáll itt).

A TALÁLKOZÓK RÉSZVÉTELI DÍJA

34.300 Ft, azaz 4.900 Ft / alkalom.
HA EZ KÖNNYEBBSÉG, FIZESD KÉT RÉSZLETBEN:
Az első részlet (17.150 Ft) befizetése: jelentkezéstől számított 2 héten belül, legkésőbb március 5-ig,
a második részlet (17.150 Ft) befizetése legkésőbb az első alkalom napjáig, azaz 2017. március 16-ig történik, a jelentkezés után kapott emailben található számlaszámra.

CSOPORT LÉTSZÁM

Minimum létszám 10 fő, maximum létszám 16 fő.

Bújj a hétmérföldes csizmádba, és tedd meg a lépéseket saját Belső Forrásod felé!
Indulj el az utadon, tudj dönteni, lásd tisztán a célod!
Jelentkezz most, szeretettel várunk!

[yikes-mailchimp form=”1″ submit=”Jelentkezem”]

Jelentkezni lehet itt és a fb oldalon: www.facebook.com/mesefeszek

Mátrai Vanda weboldala: www.onfejlesztotreningek.hu

Nezvál Eszter

matraivanda1-222684

Mátrai Vanda